Apps opschonen

Hoeveel apps heb jij al gedownload en geprobeerd? Hoeveel daarvan gebruik je nu niet meer of heb je zelfs nooit gebruikt? Of heb jij zoveel apps op je smartphone staan dat je niet weet welke apps je allemaal hebt? 

Voordat je het weet heb je weer een app gedownload, maar dan valt de app toch tegen want het is niet wat je ervan verwacht hebt. Zo heb ik diverse yoga-apps op mijn telefoon staan, maar ik gebruik ze zeker niet allemaal.

Opschonen

Zit je een keer ergens te wachten of doelloos op je telefoon te kijken, bekijk dan eens kritisch welke apps je allemaal hebt.

  • Apps die je nog nooit hebt gebruikt kan je meteen weggooien, opnieuw installeren kan altijd nog.
  • Apps die je de afgelopen maand niet hebt gebruikt heb je die nog wel nodig?
  • Heb je meerdere apps voor hetzelfde? Eén app voor je taken is echt genoeg.;-) Kies wel de app die voor jou het beste werkt!

Kom je dezelfde soort apps tegen groepeer ze dan in logische categorieën. Plaats bv. de apps van voetballen, hockey, yoga enz. bij elkaar in de categorie “Sport”. Plaats de categorieën die je het meest gebruikt op je eerste pagina van je GSM.

Dit hoeft natuurlijk niet allemaal in één keer. Je kan ook elke dag 5 minuten hiervoor uittrekken of de volgende keer als je weer ergens zit te wachten.

Bijhouden

Heb je je al je apps opgeschoond maak er dan een gewoonte van om de app meteen in de juiste categorie te zetten zodat je de app eenvoudig kan terugvinden. Vind je de gedownloade app niets, gooi het dan meteen weg.

Behalve dat je overbodige apps hebt opgeruimd en gegroepeerd heb je ook iets aan vrije ruimte op je telefoon gecreëerd.

Vindt je het lastig om je smartphone op te ruimen en heb je hulp erbij nodig, dan kan ik je helpen. App, mail of bel me.

info@isabelle-professionalorganizer.nl

06 470 970 27

www.isabelle-professionalorganizer.nl