Opruimtip - begin klein

Heb jij veel spullen die je wil opruimen maar weet je niet waar je moet beginnen? Wil je graag af van de overvolle kledingkast, de zolder die zo vol staat dat je je niets meer kunt vinden of de overvolle keukenkastjes? Ga met mijn tips aan de gang.

Zie je er tegenop om te beginnen met opruimen, begin dan niet meteen met een groot project maar begin dan klein. Pak elke dag (of regelmatig) iets kleins aan, je ziet meteen resultaat en het werkt motiverend om de volgende dag weer wat op te pakken.

Wegdoe-doos

Zet een doos klaar waar je spullen in kan doen die je niet meer wil bewaren. Je kunt later beslissen wat je met de spullen wil doen: repareren, weggeven, verkopen of kringloop. Kom je kapotte spullen tegen die niet meer te repareren zijn meteen weggooien of (laten) recyclen.  

Opruimen

Maak alvast een rondje door je huis of je al spullen kunt vinden voor de doos en stop de spullen erin.

Kijk wat je dan kan oppakken, misschien wel de tijdschriften. Verzamel alle tijdschriften en kijk ze kritisch door. Bekijk wat je echt wil bewaren en doe de rest weg.

Pak de keukenkastjes één voor één aan. In veel keukenkastjes staat voorraad dat over de datum is, bij mij in ieder geval wel. Haal het keukenkastje helemaal leeg en maak het meteen schoon. Gooi weg wat over de datum is, zet voorraad waarvan de houdbaarheidsdatum bijna is verstreken vooraan. Zet dezelfde producten bij elkaar zodat je weet hoeveel pakken rijst je nog hebt.

Tja en wat te doen met alle huishoudelijke apparaten. Gebruik je ze echt of vind je het zonde om het weg te doen. Als je het de afgelopen jaar niet hebt gebruikt, grote kans dat je het ook niet meer gaat gebruiken. Zo zag ik laatst de broodbakmachine weer die ik al lang niet meer gebruikt had. Het broodmix stond al zo lang in de kast dat ik het weg heb moeten gooien. De broodbakmachine heb ik maar weggedaan.

Zo kan je stapje voor stapje je huis opruimen.

Wil je meer tips en begeleiding als het gaat om opruimen in je huis, neem dan contact met me op, dan gaan we samen aan de slag.

info@isabelle-professionalorganizer.nl

06 470 970 27

www.isabelle-professionalorganizer.nl