Isabelle - professional organizer
diensten

Grip op tijd, taken, administratie en spullen

Diensten

De administratie hoopt zich op en ligt overal verspreid en ook in je mailbox zitten mails die opgepakt moeten worden. Je noteert je acties op verschillende takenlijsten (zowel digitaal als op papier) maar vergeet toch nog vaak iets. Je moet vaak zoeken naar spullen, documenten, facturen of e-mails want je vindt het lastig om je werkomgeving op te ruimen. Hierdoor weet je niet meer wanneer actie ondernomen moet worden en achterstallige betalingen liggen op de loer. Je wordt onrustig als je denkt aan alle klussen die je nog moet doen.

Een rommelige administratie kost veel energie maar ook veel geld. Bonnen die je kwijt raakt waardoor de kosten voor je bedrijf niet aftrekbaar zijn. Facturen worden dubbel betaald of te laat dat kan leiden tot extra kosten. Zelfs al heb je een boekhouder voor je administratie is het goed om je administratie goed op orde te hebben.

Een professional organizer kan je helpen om je huis, administratie en e-mail te ordenen en je tijdsbesteding beter in te richten. Het geeft je een rustig gevoel als weer alles op orde is. Ik kan je helpen door samen te kijken hoe we de spullen, papieren, mail, agenda en administratie kunnen ordenen. Is een actie noodzakelijk en wanneer, kan het weg of moet het bewaard blijven. Vervolgens wordt het gestructureerd opgeborgen op een manier die voor jou werkt zodat je alles kunt terugvinden. Je kan dan weer betere beslissingen nemen omdat je alle informatie op het juiste moment onder handbereik hebt. Een opgeruimd huis en bureau, een opgeruimd hoofd!

Administratie


Staan al je bestanden, documenten en mail door elkaar en kun je het vaak niet meer terug vinden, dan is het tijd om je computer eens een keer goed op orde te brengen. Samen kunnen we aan de slag gaan om dit voor elkaar te krijgen. We bedenken een logische mappenstructuur, waarin we alle bestanden, documenten en mail ordenen zodat je weer alles eenvoudig kunt terugvinden. Daarnaast help ik je om te beslissen wat je wil houden en wat je weg wil gooien.

Heb je je papierwerk en/of bestanden gestructureerd dan weet je ook hoe je in de toekomst je nieuwe mail, bestanden of papierwerk moet bewaren. Hierdoor heb je weer rust in je hoofd omdat je de chaos de baas bent geworden.

Tijdsbesteding

De tijd vliegt voorbij en aan het eind van de dag heb je weer niet gedaan wat je van plan was. Herken je dit dan wordt het tijd om hier iets aan te doen. Het levert je rust en meer tijd op als je weet waar je je tijd aan besteedt en hoe je dit kunt structureren. Dit kunnen we samen doen door:

  • Het in kaart brengen van het huidige en gewenste bestedingspatroon
  • Prioriteiten te bepalen: wat is urgent en belangrijk
  • Tijd inruimen voor uit te voeren acties en taken
  • Rekening houden met ontspanning
  • Realistisch plannen
  • Overzicht krijgen in je agenda.

Door het organiseren van je tijdbestedingen krijg je weer balans in de agenda en dagelijkse activiteiten, meer tijdswinst en rust in het hoofd.

Bij jou thuis

Je struikelt over spullen en stapels in huis en je verlangt naar meer ruimte in de kledingkast of op zolder. Regelmatig koop je iets nieuws omdat je niets meer kunt vinden. Het kan ook zijn dat je gaat verhuizen of de kinderen zijn de deur uit. Het is tijd om je huis op te ruimen, maar dat is niet altijd eenvoudig, want je weet niet waar je moet beginnen, verliest het overzicht of je vindt het moeilijk om dingen weg te doen.

Dan wil ik als opruimcoach graag met je aan de slag gaan om je spullen uit te zoeken en te bepalen wat je wil houden en wat weg kan. Ik kan je helpen met het doorhakken van lastige knopen. We ordenen de spullen zodat jij je spullen weer eenvoudig terug kunt vinden. Hierdoor krijg je weer meer ruimte in kasten en in je huis en de klus waarop je tegenover zag is weer geklaard.

Spullen die niet meer gebruikt worden en weg mogen, kunnen dan weggebracht  worden naar de kringloop of te koop worden aangeboden.

Virtual organizing

Hulp nodig bij opruimen en organiseren in deze tijden van Corona? Dit kan met virtual organizing. We gaan samen aan de slag via een online video verbinding in plaats van dat ik bij jou thuis kom.

Met virtual organizing krijg je hulp op afstand. Tegelijkertijd werken we aan hetzelfde doel, jij op locatie en ik kijk en denk mee als professional organizer.  We pakken samen gestructureerd datgene aan wat georganiseerd moet worden. We hebben verbinding met elkaar via een online video verbinding.

Kan jij goed omgaan met de computer en telefoon? Ben je fysiek in staat om zelf op te ruimen en spullen af te voeren? Je hebt weinig tijd en je maakt liever korte afspraken? Dan is online organizing iets voor jou.

Virtual organizing kan ook ingezet worden als aanvulling op de 1-op-1 thuisbegeleiding.

Veel gestelde vragen

Als professional organizer begeleid ik je bij het maken van bewuste keuzes over spullen, documenten en tijd. Samen zorgen we voor overzicht en ruimte. Dit bereiken we door het opruimen en organiseren van spullen, het op orde brengen van je administratie (fysiek en digitaal) en het plannen en prioriteren van taken. Zo kun jij weer genieten van jouw dagelijks leven.

Je kunt mijn hulp inroepen als je thuis of op kantoor teveel spullen, afspraken of documenten ervaart. De hoeveelheid is hierbij niet relevant. Het gaat er om dat jij hier verandering in zou willen brengen.

Waarom moeilijk doen als het samen kan? Ik help je graag.

Ja, als professional organizer kan  ik helpen met het organiseren van bestanden en systemen op computers. Elektronisch organiseren is een groeiende uitdaging voor velen. Er vindt steeds meer een verschuiving plaats van papieren naar elektronische documenten. Weten waar je werk te vinden is op je computer is net zo belangrijk als weten waar je spullen zijn in huis.

Bij opruimen gaat het niet om weggooien, maar om loslaten. Dit begint van binnenuit. Je kunt me vertrouwen. Jij bepaalt het tempo. Ik help je bij het maken van keuzes over je spullen, tijd en (digitale) documenten. Jij bent degene die beslist wat je wilt houden en wat je niet meer nodig hebt. Spullen die jij niet meer gebruikt maar nog wel in goede staat zijn kun je zelf verkopen naar de kringloopwinkel brengen, zodat ze hergebruikt kunnen worden.

De praktische technieken die we tijdens onze werkafspraken toepassen zijn gebaseerd op mijn opleiding bij NBPO en mijn eigen ervaring. Met deze technieken kun je vervolgens ook zelf aan de slag. Zo heb je er optimaal profijt van.

Dat is nergens voor nodig! Je hebt al de eerste stap gezet door deze website te bekijken. Wist je dat een derde van alle Nederlanders moeite heeft met het opruimen van spullen of het bijhouden van de administratie? Je bent dus zeker niet de enige. Soms is het gewoon een kwestie van ‘veel te doen en weinig tijd’, in andere gevallen spelen gezondheid en energieniveau een rol. Televisieprogramma’s laten extreme gevallen zien. Waar het om gaat is welk effect de spullen, afspraken of documenten op jou hebben. Hoe veel of weinig dat ook is in de ogen van anderen. Ik ben bij talloze mensen thuis geweest en kijk nergens van op. 

De praktische technieken die we tijdens onze werkafspraken toepassen zijn gebaseerd op mijn opleiding bij NBPO en mijn eigen ervaring. Met deze technieken kun je vervolgens ook zelf aan de slag. Zo heb je er optimaal profijt van. 

Het kan best spannend zijn om een vreemde in je huis of op je werkplek uit te nodigen en samen door jouw spullen en/of administratie te gaan. Isabelle – Professional Organizer® regelt het wel. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO). Dit staat niet alleen garant voor kwaliteit en professionaliteit maar ook voor geheimhoudingsplicht. Niemand hoort van mij dat ik bij jou kom, noch wat wij bespreken. Dit is niet anders dan toen ik 7 jaar lang vertrouwenspersoon was bij de Rabobank.

Uit ervaring weet ik hoe hoog de drempel kan zijn om hulp te vragen bij het opruimen van je huis /kantoor of weer grip krijgen op  je eigen tijd. Je hebt liever geen vreemde die de rommel ziet die je verborgen houdt voor anderen. Besef dat ik al veel heb gezien en niet snel schrik. Rommel kan om vele redenen je boven het hoofd groeien. Dus schamen hoef je je niet. Ik zal geen oordeel hebben maar juist op een positieve manier samen met jou een oplossing vinden voor je probleem, zodat je ruimte en rust hebt in je huis en hoofd.

Woon je niet in Waalre e.o. of vind je het (bijvoorbeeld vanwege COVID-19) prettig om online samen te werken? Klik dan op deze link voor meer informatie.

Een werkafspraak duurt minimaal 2 uur. De meeste klanten vinden het prettig om in blokken van 2 of 3 uur te werken. Aan het eind van een werkafspraak bepaal je zelf of je een volgende afspraak wilt plannen en, zo ja, na hoeveel tijd. Het aantal afspraken heb je dus helemaal zelf in de hand. 

Met de technieken je leert, kun je in de tussentijd zelf aan de slag. Hoe meer tijd en energie je steekt in de huiswerkopdracht die we samen afstemmen, hoe je sneller resultaat boekt.

Je kunt het beste ontspannen en het op je af laten komen. Maak je vooral niet druk over de het geen wat we gaan doen. We nemen samen alles door. Veel mensen schamen zich voor hun rommel, maar dit is totaal niet nodig en geen reden tot zorg. Een professional organizer heeft al van alles gezien en schrikt niet zo snel ergens van. Probeer het positief te benaderen en zie het als een stap die we nemen om het probleem op te lossen. Bovendien begrijp ik heel goed dat de rommel je boven het hoofd kan groeien. Of je nu een heel huis, een kantoor of administratie opgeruimd wilt hebben of meer grip op je tijd wilt hebben.

Het standaard tarief van Isabelle – professional organizer® voor professional organizing bedraagt: 

  • € 65 per uur voor particulieren *
  • € 70 per uur voor zzp’ers *
  • € 35 per half uur voor virtuele begeleiding (inclusief btw)

*) inclusief kleine organising materialen en reiskosten voor afspraken binnen een straal van 20 km. Bij langere reisafstanden wordt 0,19 per gereden km en voornoemd uurtarief in rekening gebracht op basis van Google Maps.

Deze tarieven zijn geldig tot 1 januari 2023.

Bedenk niet alleen wat het je gaat kosten, maar vooral wat onze samenwerking jou gaat opleveren! Zodra je weer overzicht hebt, kun je je concentreren op je taken. Zo lever je betere prestaties op je werk. Als je bewuster met spullen omgaat zul je minder spullen kopen. Daarnaast kun je met de verkoop van overbodige spullen geld verdienen. En rust in je hoofd is natuurlijk goud waard! 

Je hoeft onze samenwerking niet altijd uit eigen zak te betalen. Lees hieronder of er een andere mogelijkheid is. 

Ondernemer 

Als onze werkafspraak gericht is op het ondernemerschap, is deze voor zelfstandig ondernemers aftrekbaar als zakelijke kosten. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst. Daarnaast is het in sommige gevallen mogelijk begeleiding ter voorkoming van uitval (bijvoorbeeld door stress) te declareren bij je arbeidsongeschiktheidsverzekering. Neem hiervoor contact op met de verzekeraar van jouw AOV. 

PersoonsGebondenBudget (PGB) 

Houders van een PersoonsGebondenBudget (PGB) met indicatie ‘individuele begeleiding’ kunnen de diensten van een professional organiser hieruit laten betalen. Deze diensten zijn vrijgesteld van btw. Actuele informatie over het PGB kun je vinden op de website van SVB (Sociaal Verzekeringsbank).

info@isabelle-professionalorganizer.nl

06 470 970 27